Uputstva

 

 

Da bi ste se registrovali i aktivirali vaše članstvo, sledite sledeća dva jednostavna koraka: 

Korak 1. - Da bi ste se registrovali na M2M Donations potrebna vma je važeća email adresa, i bitcoin adresa vašeg bitcoin novčanika na koju ćete primati donacije.(ako nemate otvoren novčanik, u odeljku Tutorials imate uputstvo za otvaranje novčanika)

Ako vas je u M2M Donations pozvala osoba (referirala vas), trebate procesu registracije pristupiti preko referal linka koji vam je ta osoba dala. Na taj način će ta osoba biti pripisana kao vaš sponzor, a vi ćete biti pozicionirani u downline strukturu te osobe. 
 
Ako vas niko nije pozvao da se priključite kao njegov referal, onda prosto kliknite na Register dugme u gornjem meniju, i pratite dalja uputstva.

U oba ta slučaja, da bi ste registrovali i aktivirali biće vam potrebna važeća email adresa, kao i adresa vašeg Bitcoin novčanika na koji ćete primati isplate donacija. (u svom bitcoin novčaniku klikate na "receive btc" i kopirate adresu koja vam se pokaže)
Takođe, naravno, trebate i imati u novčaniku dovoljno sredstava da kupite prvu poziciju. Ukoliko nemate bitkoina, obratite se vašem sponzoru, sigurno vam može sa time pomoći koristeći PIF funkciju (PIF - pay it forward, iliti Plati drugome) gde će on za vas izvršiti plaćanje, a među sobom ćete se već dogovoriti kako da mu tu "pozajmicu" vratite.

Kada registrujete nalog, unesite vašu bitcoin adresu, i predjite na Korak 2.


Korak 2. - Da bi ste aktivirali* vaš nalog, morate kupiti poziciju u nekom od matriksa**


*- imajte u vidu da ukoliko registrujete nalog, a u roku od 72 sata isti ne aktivirate(kupovanjem pozicije u jednom od matriksa) vaš nalog će biti automatski izbrisan nakon 72 sata.
    Ako se to desi - nema razloga za brigu, možete se opet sa istim podacima registrovati kao i ranije (ne zaboravite da tome morate pristupiti preko referal linka, ako vas je referirala odredjena osoba) 

**- imajte u vidu da prilikom aktiviranja trebate kupiti poziciju u onom matriksu u kojem vaš sponzor ima poziciju. Takođe, kada vi kupite svoju i krenete animirati vaše referale da se priključe i aktiviraju, morate im skrenuti pažnju da isto tako trebaju kupovati poziciju u onom matriksu u kojem vi imate poziciju.
Ukoliko pristupe matriksu u kojem vi nemate poziciju, moraju biti "pripisani" nekom drugom članu! Da bi ste bili sigurni, možete svakako već u startu kupiti pozicije u više matriksa, a kojugod da vaš referal kupi, uvek će "pripasti" vama. 

Da biste kupili poziciju i aktivirali vaše članstvo, ulogujte se na sajt i tada vam će se otvoriti vaš Back Office. U meniju levo izaberite Financial, i zatim Upgrade.
Otvoriće vam se tada stranica sa listom dostupnih matriksa, i sa desne strane u poslednjoj koloni pri svakoj početnoj poziciji matriksa videćete zeleno dugme Donate.
Skrolujte listu do željenog matriksa, i sa desne strane njegovog naziva kliknite na zeleno Donate dugme.
Kada kliknete na dugme Donate, otvoriće cam se nova stranica, i na njoj će vam biti prikazan btc iznos i btc adresa na koju trebate izvršiti donaciju kako bi ste dovršili kupovinu pozicije.
- Ako koristite mobilnu aplikaciju Bitcoin novčanika na smartfonu, izaberite u njoj opciju "skeniraj barkod" i zatim skenirajte barkod koji se pokazuje na ekranu, a iznos i adresa će se popuniti sami, i sve što dalje treba je da potvrdite plaćanje. 
- Ako koristite web aplikaciju u vašem pretraživaču, kopirajte pokazanu btc adresu i nalepite je u polje primaoca u otvorenom "nalogu za plaćanje", upišite prikazan iznos, i potvrdite plaćanje.


Kada započnete kupovinu pritiskom na dugme Donate, imate nekoliko sati da obavite uplatu. 
Ukoliko u tom vremenu ne obavite plaćanje, izostaće potvrda te transakcije na bitcoin mreži, i vaša započeta kupovina biće stornirana. 
Ako nakon storniranja kupovine hoćete ponoviti kupovinu i izvršiti plaćanje, ponovite ceo proces počevši od klika na Donate dugme (ovaj put adresa na koju trebate uplatiti biće drugačija, neka vas to ne buni) 

Kada uspešno obavite plaćanje iz svog bitcoin novčanika, nakon najviše 5-10 minuta vaša transakcija biće identifikovana na bitcoin mreži i procesoru plaćanja, i kada se ubrzo (obično za manje od sat), transakcija potvrdi, vaša kupljena pozicija biće aktivirana, kao i vaš nalog. Ukoliko potvrda transakcije traje duže nego obično, nije to razlog za brigu jer može se desiti da je mreža preopterećena u tom trenutku i da treba više vremena da se vaša transakcija obradi.

 

Kada proces aktiviranja bude obavljen, dobićete od M2M Donations potvrdni email, a kupljena pozicija pokazaće vam se na glavnom panelu vašeg Back Office-a, pod jezičkom sa nazivom matriksa u kojem ste poziciju kupili. 
Kada ste obavili aktivaciju, spremni ste primati donacije. 

 

 

 Kliknite ovde za Upuststvo za registraciju i upgrade (PDF) 

 

Kliknite ovde za Google Authenticator uputstvo za postavljanje (PDF)


Ukoliko nemate Bitcoin novčanik, ovo uputstvo će vam pokazati kako da ga otvorite: Uputstvo za otvaranje BTC wallet-a (PDF)

 

Za garantovan uspeh u M2M Donations u prvih 7 dana trebate učiniti sledeće (PDF)